Yaklaşık 8 yıldır Türk dizi ve oyuncularının başta Ortadoğu ülkelerinde tanıtılması için çalışmalar yapan Yapımcı Savaş Uğurlu, son yıllarda sayısı artan dizilerin ülke ekonomisine uluslararası platformlarda ciddi kazanç kapısı açtığını belirterek, "Ülkemizde şu anda oyuncu olmayı bekleyen 2 milyona yakın kişi var.

Bunlara şimdide Ortadoğu ülkelerinden çeşitli sebeplerle ülkemize gelen araplar da eklendi. Farklı meslek dallarında görev almak için için ülkemizde bulunan arap kadınları ve erkekleri bizleri hayran oldukları oyuncularının dizilerinden oynamak için sosyal medya üzerinden mailler atıyorlar.” dedi.

Uğurlu; "Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saati görmek için oyuncu oluyorlar..."

 Son yılların en gözde mesleklerinden biri olarak karşımıza çıkan oyunculuğun, özellikle Türk gençleri dışında Ortadoğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen arap turistlerin de ilgisini çekmeye başladığını belirten Uğurlu, "Genç kızlar ve erkekler televizyon ve sinema dünyasındaki insanların renkli hayatlarını gördükçe oyuncu olmaya özeniyorlar.

Ancak, her mesleği herkesin yapamayacağı nasıl kabul edilmiş bir gerçekse her isteyenin de oyuncu olamayacağı bir gerçektir. Sadece güzellik ve yakışıklılık, ekran ışığına sahip olmak oyuncu olmak için yeterli değildir. Oyuncu olmak için de belirli kriterler vardır. Fakat bizler bunu tam anlamıyla anlatamıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

"Amaç meşhur olma isteği"

Dizilerin ülke ekonomisine uluslararası alanlarda ciddi kazanç kapısı açtığını da kaydeden Yapımcı Savaş Uğurlu, "Cast ajanslarına başvuranların ve ajanslara bağlı olmayan 2 milyona yakın oyuncu adayının olduğunu tahmin ediyoruz.

Her gün oyuncu olmak için birçok farklı sektörden tarafımıza başvurular yapılıyor. Avukattan, ev hanımına, mühendisten öğretmene tesisatçıdan futbolcuya değişik mesleklerde çalışan kişiler reklam, sinema ve dizilerde rol almak için oyuncu ajanslarının ve bizlerin kapısını çalıyor. Hayallerini hedeflerini bunun üzerine kurup yüz binlerce kişi arasından sıyrılıp kalıcı oyuncu olmak için her gün çok ilginç ve yüzlerce mail fotoğraflar alıyoruz." dedi.