BİLGİLENDİRME

Adres: Bereketzade, Galata Kulesi, 34421 Beyoğlu/İstanbul
E-mail: [email protected]
Telefon: 0212 249 03 44

Giriş Ücreti 650 TL, 

Sesli Rehberlik Hizmeti Vardır

Voice Of Museum


AÇIKLAMA

Galata Kulesi, Bizans İmparatorluğu döneminde, Galata semtinin Ceneviz kolonisi olduğu on dördüncü yüzyıl ortalarında, Cenevizliler tarafından, Galata surlarının bir parçası olarak inşa edilmiştir. Osmanlı döneminde bir süre zindan olarak kullanıldıktan sonra, yangın gözetleme kulesine çevrilmiştir. Zaman zaman deprem ve yangınlarla tahrip olan kule, Osmanlı döneminde birkaç kez tadilat geçirmiştir. 1960’lı yıllara gelindiğinde bir hayli harap durumda olan kule, İstanbul Belediyesi tarafından restore edilerek ziyarete açılmıştır. Galata Kulesi 2020 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden restore edilmiş, sonradan eklenen betonarme unsurlar ve kafeterya kaldırılarak, müze işleviyle kapılarını ziyaretçilere yeniden açmıştır.

Büklükale’de bulunan Hititçe ve Hurrice yazılmış 3300 yıllık tablet açığa kavuştu. Büklükale’de bulunan Hititçe ve Hurrice yazılmış 3300 yıllık tablet açığa kavuştu.

Galata Kulesi müzesinde, tarihöncesi dönemlerden itibaren yerleşime sahne olan ve üç büyük imparatorluğa, yaklaşık on altı yüzyıl boyunca başkentlik yapan İstanbul’un tüm dönemlerini yansıtan eserler sergilenmektedir. 20. yüzyılın ortalarına kadar İstanbul’daki en yüksek yapılardan biri olan Galata Kulesi’nin en üst katı, İstanbul'un en güzel panoramik manzaralarından birine sahiptir. Kule, Akdeniz ve Karadeniz’deki Ceneviz Kuleleri ile birlikte Unesco’nun geçici miras listesinde yer almaktadır.

Hazır Gelmişken

İstanbul’un ilk mevlevihanesi ve Beyoğlu’ndaki en önemli Osmanlı eseri olan Galata Mevlevihanesi’ne yürüyüş mesafesi ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Kule’den yukarı İstiklal Caddesi’ne çıkıldığında Tarık Tunaya Kültür Merkezi de ücretsiz olarak ziyarete açıktır.

Editör: Nihat Uludağ