İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin İstanbul’un tarihî hazinelerini daha fazla insanla buluşturmak amacıyla düzenlediği kampanyalar devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlenen kampanya kapsamında kadınlar, 8-9 Mart tarihlerinde Dijital Deneyim Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarrih Müzesi ve Miniatürk’ü ücretsiz ziyaret edebilecek. Tarihinin en kapsamlı restorasyonuyla İBB Miras tarafından koruma altına alınan Yerebatan Sarnıcı; tarihin teknoloji ve sanatla buluştuğu 1600 yıllık Şerefiye Sarnıcı; ziyaretçilerine İstanbul’un Fethi’ni yeniden yaşatan aynı zamanda dünyanın ilk tam panoramik müzesi ünvanına sahip Panorama 1453 Tarih Müzesi, Türkiye’den ve Osmanlı coğrafyasından eserlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk ve Türkiye’nin En Büyük Sabit Dijital Deneyim Merkezi Niteliğindeki Dijital Deneyim Müzesi geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için Radar İstanbul üzerinden alınan QR kodun girişte gösterilmesi gerekiyor.
Dünya Kadınlar Günü’ne özel atölyeler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak; Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde Dokuma Atölyesi, Şerefiye Sarnıcı’nda Feldenkrais Atölyesi, Miniatürk’te Ebru Atölyesi ve Linol Baskı Atölyesi gerçekleşecek.
Ücretsiz atölyelere katılmak için Rada İstanbul mobil uygulama üzerinden kayıt olabilirsiniz.
Müzeler hakkında;
Dijital Deneyim Müzesi: Deneyime, teknolojiye, geleceğe yeni kapılar aç!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür AŞ’nin Tuce Investment iş birliğiyle açtığı Dijital Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine geleneksel bir müze ziyaretinin ötesinde dijital teknolojiler ve multi-disipliner yaklaşımla hazırlanan sergilerle, sanatın ve teknolojinin sınırlarını zorlayan bir deneyim vaat ediyor. Sanal gerçeklikten artırılmış gerçekliğe, dokunmatik ekranlardan yapay zekâ destekli interaktif uygulamalara kadar geniş bir teknoloji yelpazesi kullanılarak, ziyaretçilere eserlerle doğrudan bir iletişim ve etkileşim kurma fırsatı sunuluyor. İBB’nin yenilikçi adımları ve çağdaş yaklaşımları sayesinde müze, geleneksel müzecilik anlayışını teknolojinin sonsuz olanaklarıyla birleştirerek, kültür ve sanatın evrensel dilini yeni bir boyuta taşıyor.
Suya Yansıyan Tarih: Yerebatan Sarnıcı
İstanbul’un tarihî yarımadasında yer alan; günümüze ulaşabilen erken dönem mimarlık örneklerinden ve dünyanın önemli kültür miraslarından biri olarak kabul edilen Yerebatan Sarnıcı, yenilenen yüzüyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor. Çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda İBB Miras tarafından restore edilen tarihi sarnıç, büyüleyici atmosferinde ev sahipliği yaptığı etkinlikler ile ziyaretçilerini adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor. Tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
1600 Yıllık Miras: Şerefiye Sarnıcı
Dünyanın 360 derece projection mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, ziyaretçilerine sıra dışı bir müze deneyimi yaşatıyor. 1600 yıllık tarihin sanat ve teknolojiyle buluştuğu atmosferde büyüleyici bir deneyim sunan sarnıç, İBB Kültür AŞ ve TUCE Investment iş birliğiyle gerçekleşen Günümüze Şerefiye Sarnıcı ve Su Medeniyeti İstanbul adlı 2 farklı mapping gösterimi ile ziyaretçilerini karşılıyor. Tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
3 Boyutlu Bir Müze Deneyimi: Panorama 1453 Tarih Müzesi
29 Mayıs 1453 sabahı, dijital bir yorumla yeniden hayat buldu. Dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi, İBB Kültür AŞ ve TUCE Investment iş birliği ile gerçekleşen “Sultan Mehmed’in Rüyası” isimli projection mapping gösterisi ile deneyimlenebilen ve sürükleyici bir müze kimliği kazandı. Ziyaretçilerine 3 boyutlu bir müzecilik deneyimi yaşatan Sultan Mehmed’in Rüyası, II. Mehmed’in şehzadelikten başlayan ve Konstantinopolis’i fethetme tutkusunun adım adım nasıl gerçeğe döndüğüne odaklanan görsel bir şölen sunuyor. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmed’in 542 yıl önce poz vererek hazırlattığı Costanzo da Ferrara madalyonuna ev sahipliği yapıyor. Tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Zamanın Durduğu Yer: Miniatürk
Miniatürk Antik Çağ’dan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiriyor.